Tälle sivulle kerätään hyödyllisiä linkkejä

Vajaatoimintakuvat, PD

Linkki kuviin

Laskuvarjovalmistaja PD:n tekemät laadukkaat kuvat erilaisista laskuvarjon  vajaatoiminnoista käytettäväksi kerhojen koulutuksessa. PD lupaa käyttöoikeuden kuville kun niitä käytetään hyppääjien koulutuksessa. Ei julkaistavaksi tai muuten jaettavaksi.

Vajaatoimintavideot, USPA

Linkki videoihin

USPA:n vajaatoimintatilanteiden opetuksessa käyttämät videot.

Vajaatoimintavideoita, APF

Tyypillisiä vajaatoimintoja

Hidasvauhtiset vajaatoiminnot

Nopeavauhtiset vajaatoiminnot

Hyppylentotoiminta

Jos hyppylennolla tapahtuu jotakin poikkeuksellista, tarvitaan jokaisen koneessaolijan yhteistyötä. Hyppääjä ja eksaminaattori (yli 9000 hyppyä) ja hyppylentäjä (yli 3000 h matkustajakoneilla ja 4500 h hyppylentoja) Paul Hollow on kirjoittanut erinomaisen artikkelin, josta kannattaa nostaa asioita esimerkiksi turvallisuuspäivän ohjelmaan. https://www.skydivemag.com/new/aircraft-emergencies-working-together/

Onnettomuustutkintaraportteja:

Ensiapuopas ja -koulutus laskuvarjokerhoille

Usva Karppisen ja Salla Penttilän opinnäytetyö ja opas. Opas on työn lopussa alkaen sivulta 61, mutta tekstiosaan kannattaa myös perehtyä. Ensiapuopas laskuvarjokerhoille

Canopy Risk Quotient, USPA

Linkki lomakkeeseen

Lomake, jonka täyttämällä voi arvioida omaa riskiä pohjautuen omaan laskuvarjoon ja viimeaikaiseen hyppyjen määrään. Hyvää materiaalia esim. hyppykauden aloitukseen.

Suomenkielinen lomake (lataa ensin omalle koneellesi, 11.3.2022)

Koulutusvideot, LT

Tälle sivulle on koottu oppilaiden koulutusohjelman mallisuorituksia.

Sivulla on myös video ”Kouluttajien taitoharjoitteet perusliikkeet”, joka tukee hyvin Laskuvarjohyppääjän oppassa, osassa FS-opas opetettua, joten se sopii kaikille tehokkaasta FS-liikkumisesta (muutenkin kuin vain 4-FS) kiinnostuneille.

Skyflow:n blogi

Skyflow on suomalainen laskuvarjoalan yritys, joka mm. julkaisee hyppäämistä käsitteleviä blogikirjoituksia.