Laskuvarjohyppääjiä palkittiin Ilmailuliiton kevätkokouksessa

Ilmailuliiton hallitus palkitsi kevätkokouksessa kaksi laskuvarjohyppääjää.

Simo Sainio palkittiin Suomen Ilmailupatsaalla. Patsas annetaan vuosittain vuodeksi kerrallaan Suomen siviili-ilmailun alalla tai sen hyväksi edellisten vuosien aikana ansioituneesti toimineelle henkilölle.

Simo Sainio on edistänyt suomalaisen laskuvarjohyppäämisen kalustotietämystä jo 80-luvulta saakka. Sainio on varmistanut suomalaisen ja kansainvälisenkin laskuvarjourheilun turvallisuutta työllään ja innovaatioillaan. Sainio on palkittu vuonna 1999 Nesteen maljalla.

Matilda Orpana palkittiin Luumun Maljalla. Malja jaetaan kannustuksena vuodeksi kerrallaan suomalaiselle, enintään 25-vuotiaalle naiselle, joka on erityisen ansioitunut ilmailun parissa.

Matilda Orpana aloitti Skydive Karjalassa laskuvarjohyppäämisensä ja eteni kiitettävää vauhtia oppilaasta lisenssihyppääjäksi päättäväisellä ja tavoitehakuisella toiminnallaan.

Orpana on käynyt lento-RUKin ja sieltä saanut 35 tuntia tiimaa Vinkalla. Suunta on moottorilennossa yhä korkeammalle. Orpana on tekemässä diplomityötä biopolttoaineiden käytöstä lentokoneissa.

Laskuvarjotoimikunta onnittelee lämpimästi molempia palkittuja!