MM-kisat päättyivät – tuloksena uusia suomenennätyksiä

Laskuvarjourheilun MM-kilpailut ovat päättyneet Beaufortissa, Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa. Kilpailut käytiin 5.-11.10. lajeissa FS, AE, WS sekä SP.

Suomalaiset kilpailivat lajissa Wingsuit performance. Osallistujia oli 37, heistä kolme suomalaista. Miehet ja naiset kilpailivat samassa sarjassa, naisia osallistujista oli kaksi.

Marko Mäkelä sijoittui suomalaisista parhaiten: kokonaistuloksissa hän oli 21. Matkassa sijoitus oli 22., nopeudessa 14. ja ajassa 21. Ajassa Marko teki uuden yleisen sarjan suomenennätyksen, 87,5 sekuntia. Parannusta nykyiseen ennätykseen tuli 1,5 sekuntia.

Tatjana Maksudovin sijoitus kokonaistuloksissa oli 25. Matkassa sijoitus oli 24., nopeudessa 31. ja ajassa 28. Matkassa Tatjana teki uuden naisten sarjan suomenennätyksen, 3719 metriä. Nykyinen ennätys parani upeasti 167 metriä. Myös ajassa hän teki uuden suomenennätyksen jokaisella hypyllä, paras tulos oli 83,6 sekuntia. Parannusta nykyiseen naisten suomenennätykseen tuli peräti 8,7 sekuntia.

Kolmannen edustajamme Janne Saikon sijoitus kokonaistuloksissa oli 30. Matkassa sijoitus oli 30., nopeudessa 17. ja ajassa 34.

Joukkuekilpailussa suomalaiset sijoittuivat kuudenneksi, osallistujamaita oli seitsemän.

Maailmanmestaruuden vei kokonaiskilpailussa ja ajassa Australian Luke Rogers, matkan ja nopeuden voitti Kuwaitin Ali Asker. Joukkuekilpailun voitti ylivoimaisesti Australia.

Laskuvarjotoimikunta onnittelee kilpailijoita hienoista suorituksista ja ennätyksistä!

Suomalaiset laskuvarjotuomarit saivat myös lisää kokemusta. FS-päätuomarina toimi Pekka Salmela, FS-tuomarina Agnieszka Sobczynska ja Linda Mäkelä tuomaroi WS-sarjassa.